partners Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry

Participating
companies
Latest news

Kansenrapport Tokyo2020, Olympische- en Paralympische Spelen

 

In 2020 vinden in Tokio de Olympische en Paralympische Spelen plaats. Om betrokken te zijn in de planning en ontwikkeling voor dit grootste event, heeft de Nederlandse ambassade in Japan een uitgebreid kansenrapport laten opstellen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

 

 

Het rapport geeft een overzicht van de belangrijkste Japanse en internationale stakeholders en identificeert een reeks commerciële kansen voor innovatieve bedrijven en smart producten en diensten. Holland Sports & Industry is gevraagd om dit onder de aandacht te brengen van de Nederlandse bedrijven, organisaties en instellingen gelieerd aan sport.

 

De Nederlandse ambassade in Tokio heeft kansen geïdentificeerd in verschillende sectoren, waarbij ingezet wordt op ‘Smart Olympics’. Zie onderstaand een overzicht van deze kansen.

  • smart urban en coastal design (onder ander het Olympisch Dorp en Tokyo Bay Area)
  • smart materialen en beveiligings-IT voor (tijdelijke) gebouwen en stadions
  • fietsinfrastructuur
  • cyber security
  • indoor sportmaterialen en -vloeren
  • hernieuwbare energie, vooral systemen rondom waterstof
  • horticultuur: langbloeiende planten en bloemen
  • architectuur & design voor de hotels en andere verblijfsaccomodaties

 

Naar aanleiding van het Staatsbezoek in oktober 2014 en een seminar, georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Tokio, blijkt dat er grote belangstelling vanuit Japan is om de meeste innovatieve Spelen te organiseren. Hierbij zijn ze zeer geïnteresseerd in de (innovatieve) kennis, producten en diensten van Nederlandse bedrijven.

 

Zie onderstaand een infographic over het Kansenrapport. Het volledige kansenrapport is specifiek bedoeld voor Nederlandse bedrijven in de bovengenoemde (sub)sectoren. U kunt het rapport opvragen door een e-mail te sturen naar de Nederlandse ambassade in Tokio: TOK-EA@minbuza.nl.

 


 

 
Archive >>

Are you representing a private company, sports or government organization and are you looking for state-of-the-art knowledge, products, services or projects in the field of sports, this is where you will find it!