Sports Events & Facility Management
Sports Events & Facility Management
Sports Events & Facility Management
partners Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry

Participating
companies
Full Profile designgoed
Den Dolder
designgoed

Erik Driessen is productontwikkelaar met sportproducten als specialisme. Hij studeerde industrieel ontwerpen aan de TU Delft, waar sport en product ontwikkeling voor het eerst gecombineerd werden. Tijdens een semester keuzevakken aan de University of Calgary kon Erik zijn schaatsen en industrieel ontwerp combineren en ook in zijn zelf geïnitieerde afstudeerstage is de combinatie tussen sport en techniek terug te vinden. Hij studeerde cum laude af met een concept en prototype voor een meetsysteem voor schaatsers. 

 
Biografie
Als ontwerper is Erik gestart bij Spark design & innovation, waarna hij zelfstandig is gaan werken. Onder de naam 'designgoed' heeft Erik eerder met compagnon en gaming expert Thijs de Vries zich ook met buitenspeel objecten bezig gehouden. Designgoed is nu de naam waaronder Erik zelfstandig opereert en zowel projectmanagement als inhoudelijke ontwikkeling verzorgt. Onder andere is Erik werkzaam als projectleider voor InnoSportNL in het project 'Waterweerstand' en daarnaast is hij bezig met de ontwikkeling van een innovatief fitness product. Tevens is hij werkzaam voor het Noorse Hamax, waar hij onder meer kinder fietszitjes en snow-fun producten ontwikkelt. Daarnaast is Erik voorzitter van de afdeling Sports Engineering van ingenieursvereniging KIVI NIRIA, waarmee vele interassante lezingen worden georganiseerd over de combinatie sport en techniek.
 

 Contact: Erik Driessen
erik@designgoed.com

Are you representing a private company, sports or government organization and are you looking for state-of-the-art knowledge, products, services or projects in the field of sports, this is where you will find it!