partners Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry Partner Holland Sports & Industry

Participating
companies
Events & Missions

Economische missie Japan (Tokyo2020), 9-13 november 2015

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseren van 9 t/m 13 november 2015 een economische missie naar Japan met minister-president Mark Rutte. Tijdens deze missie brengt ook een delegatie uit de regio Amsterdam een bezoek aan Japan onder leiding van burgemeester Van der Laan. Sport is een belangrijk thema tijdens deze missie, gezien in 2020 de Olympische- en Paralympische Spelen plaatsvinden in Tokyo.

 

Rondom sport ligt de focus op de thema’s ‘Smart Olympics’ en ‘Sport Science’. Zoals eerder gecommuniceerd is naar aanleiding van Tokyo2020 ook een kansenrapport opgesteld door de Nederlandse ambassade in Tokyo. Tijdens deze missie zullen de kansen uit het rapport als uitgangspunt dienen voor een aantal sessies met Japanse decision makers en sectorgenoten, met als doel een op thema’s gerichte collectieve, kwalitatief hoogwaardige matchmaking met potentiële Japanse partners én opdrachtgevers om uiteindelijk tot commerciële activiteiten te komen.

 

De thema’s waarop samenwerking wordt gezocht zijn onder andere: Smart urban- en coastal design (bijv. Olympisch Dorp, Tokyo Bay Area), Duurzame (tijdelijke) utiliteitsbouw (gebouwen/sportaccommodaties) en Mobiliteit (oa. fietsinfrastructuur, elektrisch rijden, openbaar vervoer, waterstof).

 

Daarnaast richt de missie zich ook op ‘Sport Science’. Nederland en Japan hebben elkaar veel te bieden als het gaat om vernieuwing en innovatie in de sport. Doelstellingen daarbij zijn betere sportieve prestaties, meer participatie in sportactiviteiten en een gezondere samenleving. Deze missie richt zich op de groeiende sportsector in Japan en zet Nederland op de kaart met thema’s zoals topsportprestaties, talentontwikkeling, blessurepreventie, -behandeling en -herstel, bewegingswetenschappen, voeding en aangepaste/paralympische sporten. Het programma zal bezoeken aan kennisinstellingen, bedrijven (zoals Asics) en trainingscentra bevatten en een inhoudelijk seminar.

 

De kosten voor deelname aan deze missie zijn €950,- per bedrijf. Voor meer informatie over deze missie of om u aan te melden, kunt u terecht op de volgende website: http://www.rvo.nl/missiejapan.
Archive >>

Are you representing a private company, sports or government organization and are you looking for state-of-the-art knowledge, products, services or projects in the field of sports, this is where you will find it!